Biztosítási fogalomtár    |   Tőkepiaci fogalomtár    |   Életbiztosítások

Befektetéshez kötött életbiztosítások

Miért pont befektetéshez kötött életbiztosítás?

A befektetéshez kötött életbiztosítás jövedelmező megtakarítási és befektetési lehetőség, amely rugalmas kombinációja a befektetési alapoknak és az életbiztosításnak: egyrészt életbiztosítási védelmet, másrészt kedvező hozamú megtakarítási lehetőséget nyújt, akár nyugdíj-előtakarékossági céllal is.

 

Rugalmasság, variálhatóság

Ezeknek a biztosításoknak a fő jellemzője a rugalmasság és a megtakarítási rész befektetésének variálhatósága. Kockázatvállalási hajlandóságának függvényében Ön dönthet befektetési portfóliójának összeállításáról.

Amennyiben Ön szeretné portfólióját átcsoportosítani – esetleg nagyobb arányban fektetne magasabb kockázatú eszközalapokba –, ezt évente többször megteheti.

 

Díjfizetés

A befizetése lehet rendszeres (havi, negyedéves, féléves, éves) vagy egyszeri befizetés.

Választhat a forint alapúak mellett euró alapú befektetéshez kötött életbiztosítások közül, melyek esetén a biztosítás díjának megfizetése, a befektetések és azok nyilvántartása, valamint a biztosító szolgáltatása is euróban történik.

 

Garancia

Olyan közép- és hosszú távú egyszeri díjas euró alapú befektetést is választhat, amely 100%-osan biztonságos, azaz befektetett pénzét a futamidő végén garantáltan visszakapja a garanciaidő alatt gyarapodott hozammal együtt. Sőt a garanciaidő hosszának függvényében nem csak tőkegaranciát, hanem hozamgaranciát is kaphat.

 

Gyors, kényelmes ügyintézés

Ügyeinek gyorsabb és kényelmesebb intézése érdekében telefonon és az Interneten keresztül a következő szolgáltatásokat veheti igénybe:

 

 

Adókedvezmény

Legalább 10 éves díjfizetési tartam esetén Ön az évente befizetett, forintban kifejezett biztosítási díjainak 20%-ával, valamint az előző évhez képest megfizetett biztosítási díjnövekmény további 10%-ával, de legfeljebb 100 000 forinttal csökkentheti személyi jövedelemadóját a személyi jövedelemadóról szóló törvényben meghatározott feltételek együttes teljesülése esetén. Egyszeri díjas biztosítás esetén az adókedvezmény az induló egyszeri díj után vehető igénybe.

 

Kamatadómentesség

Legalább 10 éves biztosítási tartam esetén a lejárati szolgáltatás kamatadómentes.

 

A haláleseti kifizetést sem kamatadó, sem öröklési illeték nem terheli, így a család gyors anyagi segítséghez jut.

Amennyiben úgy érzi, hogy a leírtak felkeltették érdeklődését, és szüksége van pénzügyi tanácsainkra, akkor kérem adja meg elérhetőségét és egyeztessen időpontot!

Deák Miklós

az Ön személyes pénzügyi és befektetési tanácsadója

e-mail: miki@pleione.hu

Tel.: +36 30 9871409
Iroda: 1191 Budapest, Üllői út 200., III.em., 304.

PLEIONE Bt.