Biztosítási fogalomtár    |   Tőkepiaci fogalomtár    |   Életbiztosítások

Jelzáloghitelek életbiztosítással kombinálva

Jövőbeli terveink megvalósításához többnyire szükségünk van hitelre, ami jelentős mértékben és hosszú távra meghatározza kiadásainkat. Amikor a jövőnkről döntünk, gondolnunk kell családunk jövőjére is. Az életbiztosítással egybekötött jelzáloghitelek azért születtek, hogy Ön és családja biztonságban érezze magát a felvett hitel futamideje alatt. Az életbiztosítással egybekötött jelzáloghitelek az életbiztosítás révén a biztonság és nyugalom érzését kínálják Önnek.

 

Hogyan is működik ez valójában?

A kombinált termék esetében Ön a hitel felvételével együtt egy életbiztosítást is köt, amelynek biztosítási összege megegyezik a hitel összegével. A hitel futamideje alatt Ön a hagyományos hiteltől eltérően a bank számára a hitel futamideje alatt csak a kamatokat (és a kezelési költséget, ha van) fizeti, míg a hitel tőkerészét biztosítási díj formájában a biztosító felé kell megfizetnie. Így a kölcsön tőkerésze egy életbiztosításban halmozódik fel.

Az életbiztosítás elsődleges haláleseti és lejárati kedvezményezettje a bank, így a hitel lejáratakor vagy a biztosítási esemény bekövetkezése esetén a biztosítási összeget a biztosító egy összegben közvetlenül a banknak fizeti ki. Az életbiztosítás egyrészt egy megtakarítást jelent, másrészt biztonságot nyújt, hiszen a hitelfelvevő halála esetén a biztosító a bank számára a biztosítási összeget kifizeti a tőketartozás és járulékai erejéig, így mentesíti a családot a tartozás megfizetése alól, és adott esetben a jelzálogteher is lekerülhet az Önök ingatlanáról. A biztosító kifizetésének eredményeképpen a kölcsöntartozás lecsökkenhet, teljes egészében megszűnhet, de az is előfordulhat, hogy a biztosító szolgáltatása meghaladja a bank felé fennálló tartozás lejáratkori forintösszegét, mely esetben a fennmaradó összeget Ön vagy az Ön által megjelölt másodlagos kedvezményezett kapja meg.

Miért érdemes Önnek ezt a konstrukciót választania?

 

Igénybe vehető hiteltermékek:

Amennyiben úgy érzi, hogy a leírtak felkeltették érdeklődését, és szüksége van pénzügyi tanácsainkra, akkor kérem adja meg elérhetőségét és egyeztessen időpontot!

Deák Miklós

az Ön személyes pénzügyi és befektetési tanácsadója

e-mail: miki@pleione.hu

Tel.: +36 30 9871409
Iroda: 1191 Budapest, Üllői út 200., III.em., 304.

PLEIONE Bt.